2014 m. birželio 27 d., penktadienis

Tapinas ir referendumas





Pas runkelius gajus prietaras, jog tie, kas stokoja kūrybinės potencijos, imąs politikavimo. Be pasaulyje žinomų žvaigždžių, tokių kaip Bono ir panašių, mūsų kaime irgi užderėjo žvaigždučių. Kaip jau pastebėjote - nemažai jų imasi politikuoti. Dalis jų susipranta ir bando kurti, dalis ne. Bet kokiu atveju, patirtis rodo, jog tokios žvaigždės ilgai jau nebespindi.

Antai, Andrius Mamontovas pamėgino papolitikuoti, pagrojo kelias dainas apie trispalvę prie prezidentūros, pasisakė prieš atominę energetiką ir iškart buvo sumaltas tų pačių internetų valdytojų, kaip nuvylęs ir t.t. Andrius nunarinęs galvą Andrius grįžo prie kūrybos ir dabar jau su neprieteliais bando juoktis iš "acto garintojų".

Kitas pavizdys tai Erika Jenings ir jos vyras Jurgis, kurie, Erikos dėka, stojo į feminizmo pusę itin aktyviai. Dargi anie labai supyko, jog Bite pasiėmė reklamuoti D. ir K. Lavrinovičius, kurie gi buvo nuteisti už žaginimą. Tiesa, pati nukentėjusi jiems pretenzijų neturėjo ir netgi už vieno jų ištekėjo.. Bet tai netrukdė viešumos trokštantiems Erikai ir Jurgiui pasisakinėti ir plyšauti. Bet kada jie kartu ar atskirai sukūrė ir pristatė ką nors naujo? Mūsų kaimas laukia, laukia jų atvykstant, bet kaip nėra, taip nera.

Prisiminkime ir Algį Ramanauską, kuris dažnai pristatomas kaip komikas. Prieš savo politinę karjerą konservatorių partijoje, Algis turėjo kelias vedėjo pozicijas didžiausią auditoriją turinčioje televizijoje. Po to kai pasuko į politiką ir ėmė rodyti savo politines pažiūras, Algio kurybinė potencija, bent jau viešoji, smuko ir nusiritęs iki šokių projektų, kur vaidindamas klouną linksmino Jurijų Smoriginą jis baigė BTV laidoje "Prakuokink mane", kur susirenka daug žmonių iš mūsų Tėviškės kaimų ir skaldo bajerius, kuriuos taip kritikuoja Algis ir jo bičiuliai.
Na, o užvakar, A.Tapinas, kuris šiuo metu  pozicionuojasi kaip "protmušių" vedėjas ir knygos "Vilko valanda" autorius, pradėjo pasakoti apie referendumo blogį. Gal būtų geriau, jog Andrius susikoncentruotų į savo tiesioginį darbą arba mokslus, nes, kaip rodo patirtis, ateitis gali būti nelabai šviesi. Kita vertus, gal Andrius ir nebijo nesėkmingų projektų, juk negali pavadinti sėkmingu Audriaus mėginimus kurti maitinimo įstaigą, kuri bankrutavo arba "Pinigų kartos", kur, kaip žmonės kalba, vienas bankas tiesiog apmoka eterį arba "Pinigų kartos" portalo, kuriame verslo įžvalgas rašo(ė) visokios Erikos Santos (portugalai sako, kad pastaroji pinigus ne uždirbo, o tiesiog gavo iš vyro) ar Austėjos Bendoraitytės (internetai sako, kad pastaroji apskritai pinigų neturi).

Mes, būsimi ir esami intelektualai džiaugiames, jog dar vienas TV žmogus palaiko mus, tik baisu - iš kur naujų teks rasti, kai po tokių intelektualių, progresyvių ir politiškų iniciatyvų ir Andrius liks be eterio. Kad tik nenutiktu taip, jog teks Andriui gyventi iš Rasos kišenės, kaip, daugelio intelektualų kritikuojamam ir atakuojamam Artūrui.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą