2014 m. birželio 4 d., trečiadienis

Kaip Milda Dargužaitė Lietuvą apgavo. Tikroji "specialistės" biografija.



Maždaug taip atrodo "Viceprezidentų" darbo vieta "Goldman Sachs". Kažkada M.Dargužaitė buvo viena šių, išskirtinės kompetencijos personų...


Runkelis, jaučiasi kiek apgautas, šiandien pasidomėjęs labai kompetentinga save laikančios Mildos Dargužaitės karjera. Daugelis intelektualų mokė Runkelį ir kitus, jog panelė Milda Dargužaitė yra tiesiog šviesulys, kompetencijų ir patirties saulė. O pasirodo...

Pradėkime nuo pradžių. Regis, kaip ir Antanas Guoga, panelė Dargužaitė nutarė savo prekės ženklo vertę kelti arogancija. Ji buvo geriausiai tinkama kandidatė į „Versli Lietuva“, ji geriausia kandidatė į merus – visi likę – neturi tinkamos kompetencijos. Tokios ambicijos sukėlė vis dar gajų Runkelio smalsumą ir jis ėmė domėtis, kas gi iš tiesų yra Milda Dargužaitė, kuriai nėra lygių, vertinant patirtį ir žinias į Vilniaus miesto mėro postą.

Milda Dargužaitė. Nepagrąžinta biografija.

Taigi, žymi profesionalė gimė Kaune 1976 metais. Kokią mokyklą jį baigė – nėra aišku. Bakalauro diplomą ji įgijo Midilburio koledže, Vermonte. Kas nežino, kas yra Vermontas, Runkelis pasakys – Vermontas tai 44 iš 50 pagal dydį Amerikos valstija, kurioje gyvena šiek tiek daugiau nei 600 000 tūkstančių žmonių. Ši kolegija, pagal reitingus yra 44 vietoje. Čia Milda Dargužaitė baigė matematiką ir ekonomiką. Kitaip tariant, norint suprasti Mildos įgautą bakalauro laipsnį pakanka įsivaizduoti, jog M.Dargužaitė Alytaus kolegijoje baigtų finansų studijas. 

Vėliau, išsilyginusi, Milda nuėjo studijuoti į Prinstono Universitetą, kuriame gavo optimalios veiklos tyrimų ir finansinės inžinerijos magistrės laipsnį. Skamba neprastai, tačiau, čia yra maždaug tas pats, kas įgyti magistro laipsnį MRU, norint gauti dokumentą, patvirtinanti gebėjimus stebėti ir analizuoti finansinius rodiklius.

Kalbant apie tikrąją, nepagrąžintą Mildos darbo patirtį, galime matyti štai tokius karjeros etapus:
1999 metais Milda įsidarbina kažkokiame mažai žinomam banke, vieno iš skyriaus analitike. Kad mes, runkeliai suprastume teisingai, tai būtų kokio Parex banko skyrius Kretingoje. Pagal pareigybę, ten Milda nuo ryto iki vakaro skaičiuodavo ir žiūrėdavo – kaip tame skyriuje „vaikšto“ pinigai ir ruošdavo ataskaitas savo bosui.

Atidirbus tokį „įdomų“ ir daug kompetencijų reikalaujanti darbą penkerius metus Milda pasuko į „Goldman Sachs“, kur anot jos ir visų konservatorių bei jų siekėjų gavo „VICE PREZIDENTĖS POSTĄ“, apie kurį kalbėjo ją į ministro patarėjas įkišę Andrius Kubilius su Žyliumi. Vėliau, su Žyliaus protekcija, amžinai akcentuojant šį postą, ji tapo ir „Versli Lietuva vadove“.

O dabar svarbiausia – kas yra vice prezidentas korporacijoje „Goldman Sachs“ ? Įprastai tai labai aukštos pareigos, tačiau tik ne „Goldman Sachs“. Paklausite kodėl? Todėl, kad tokia yra „Goldman Sachs“ organizacijos hierarchija.

„Goldman Sachs“ turi labai paprastą kylimo karjeros laiptais struktūrą. Įprastai „Goldman Sachs“ reikia išdirbti trejus metus analitiku (rinkti, rūšiuoti duomenis, ruošti juos vadovams), vėliau tampama „jaunesniuoju specialistu“, o po šio laipto seka... Taip – viceprezidento „postas“.
Iš tiesų, viceprezidento postas šiame investiciniame banke yra tas pats, kas kituose bankuose būtų laikoma vyresniuoju darbuotoju (pvz. vyr. analitiku). Ir nieko stebuklingo tokioje pozicijoje nėra.

Gerai, - sakysite Jūs, bet gal Milda Dargužaitė buvo viena iš 5 vice prezidentų? O Runkelis Jums atsakys – „Goldman Sachs“ turi 33 tūkstančius darbuotojų ir 40 procentų jų yra vice prezidentai!!!! Tikrai taip. Tai reiškia, jog Milda Dargužaitė buvo viena iš daugiau nei "Goldman Sachs" 13 000 vice prezidentų!!!! 

Nesijaučiate apgauti ponų Kubiliaus ir Žyliaus?

Žinant tokią informaciją, tampa aišku, jog Lietuvos žmonės buvo smarkiai apgauti mito apie Mildos Dargužaitės kompetenciją. Ta kompetencija yra maždaug tokio pat lygio, kaip daugelio vyr. vadybininkų bet kuriame Lietuvos banke. O konservatoriai ir jų ministras Žylius tai pateikė kaip išskirtinę kompetenciją. Klausimas – tyčia ar dėl savo ne kompetencijos?

Eilinį kartą mes apsijuokėme į tokį svarbų postą paskirdami ne ką kitą, o vieną iš 13 000 vadybininkių, manydami, jog ji kažkuo išskirtinė.

Na, bet gal todėl ir esame Runkeliai, jog intelektualai mus gali maustyti kaip tik nori, ką?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą