2014 m. birželio 10 d., antradienis

Edmundas Jakilaitis ir Vytautas Galvonas : ar žiniasklaida turi tikrinti medžiagą prieš pateikdama klausimus?


Kol Runkelis buvo runkeliu jis mąstė paprastai - žurnalistas turi turėti tik patikrintą informaciją ir ja operuoti. Jeigu koks BBC politikos aktualijų vedėjas klausia Barako Obamos klausimo - jis turi 100 kartų patikrintą informaciją. Tačiau, klausant Lietuvos elito, Runkeliui jau nėra viskas taip aišku - jeigu straipsnius ir komentarus lrytas.lt rašo nuteistas asmuo (ir ne už bet ką), jeigu Delfi.lt nemato problemos tame, jog jie akivaizdžiai subjektyviai remia vieną iš kandidatų į prezidento postą, tai ar privalo Edmundas Jakilaitis tikrinti informaciją prieš pateikdamas klausimus? Gal jūs, mieli skaitytojai, atsakysite?

O viskas buvo taip - Runkelis kaip visuomet žiūrėjo aštrialiežuvio Edmundo laidą. Ir tik šast - Edmundas pateikė savo pašnekovui Rimantui Šadžiui "sutartį", kurioje jau ne kartą Edmundo viešai kritikuotas Vytautas Galvonas "skolinasi iš bendrovės "Top Sport" 300 000 litų su 0,2 proc. palūkanom (kurios yra nerealios ir tokių rinkoje būti negali). Tokia informacija yra pateikiama tam, kad pagrįsti galimą Vytauto Galvono korupciją, neva jo kuruojamas projekto rengimas tarnauja lažybų bendrovei "Top Sport".

Edmundas Jakilaitis tiesiog "klausia" ar buvo sudaryta sutartis tarp V.Galvono ir G.Staniulio.


Laida baigėsi. Edmundas dar ir "Facebook" paskyroje išplatino "sutarties" kopiją. Tačiau, Galvonas kitą dieną pareiškė, jog tokios sutarties nebuvo, o E.Jakilaitis pateikė sukląstotą dokumentą. Jokių argumentų, pagrindžiančių sutarties tikrumą, Edmundas neturi. Kas jam pateikė "sutartį" (kuri iš esmės turi būt sudaryta tarp dviejų asmenų dviem egzemplioriais ir nei vienas iš jų, norėdamas tokį sutarimą įgyvendinti, nenorės jo viešinti) nesako.

V.Galvonas kreipėsi į visas institucijas, kuriuose turėtų būti atlikti tyrimai, tačiau eiklusis Edmundas, it teniso kortuose ėmėsi išsisukinėt nuo atsakomybės. Neva jis nieko nepateikė, tik klausė (suprask, kad sutarties kopijos numetimas, tebuvo klausimas ar buvo sudaryta tokia sutartis), o tai nedraudžia įstatymai...

Bijok Dievo, Edmundai. Jeigu bet kokią špargalkę tu laikai "dokumento kopiją su parašu" tai mes interneto troliai drąsiai galim tau paruošti tiek kopijų, kad visos Vyriausybės atstatydinimui pakaks.


Na, o jei nebūsime intelektualiais, o būsime tesiingais - E.Jakilaitis numetė sukląstotą dokumentą, kurio pagalba pateikė Vytautą Galvoną kaip korumpuotą politiką, gavusį "atkatą" už reikiamas įstatymų pataisas. Savo tokiems teiginiams Edmundas įrodymų neturi. 

Taigi, klausimas paprastas, Runkeliškas - ar Edmundas Jakilaitis turi teisę nepatikrinus dokumentų pateikinėti "klausimus" viešai? Nes jeigu taip - tai mes intelektualai ir interneto troliai, trolibanas, galime tokių sutarčių Edmundėliui paruošti ne vieną - visą vyriausybę labai greit patrauksim! Lauksiu jūsų patarimų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą