2014 m. birželio 5 d., ketvirtadienis

Socialdemokratai turi jaunų ir perspektyvių politikų? Algeli, nejuokauk taip...




Politologas Algis Krupavičius pareiškė, jog: "Socialdemokratai iš tiesų turi jaunų politikų, bet tribūna ir viešoji erdvė jiems nėra suteikiama. Pastaraisiais metais, o gal ir dešimtmečiais, jie niekada nebuvo valdančiųjų koalicijų lyderiais Vilniaus mieste." - šia klaidinga politologo fraze ėmė džiaugtis jaunieji socialdemokratai. Bet, Algi, pakalbėkim iš esmės, ką tu matai, kaip jaunus politikus?




Jurą Požela, kuris jokio pasitikėjimo tarp rinkėjų (rinkimų) neturi ir ištempiamas yra partijos į Seimą? Ką jis nuveikė per pastaruosius metus, be to, kad padidino šeimą. Sutinku, tai labai svarbu, bet juk mes kalbame apie politiką, ar ne?




Justą Pankauską, kuris šiuo metu dirba ministro patarėju? Bet Algi, juk jam be kelionių, kurios politikai neturi reikšmės, niekas neįdomu. Juk jis net išsilavinimo tinkamo įgyti nesugeba. Sakai pabaigs kada nors? Na, gal...



Naujosios Kairės atstovę Jolanta Bielskienę, kuri dėl sotesnio gyvenimo ir rašinėjimo "Facebook" nutarė apleisti radikaliasias kairiąsias pažiūras? Nežinau kaip pačiam, tačiau man ji ir paskui ją atėjusi kairiųjų radikalų grupė neatrodo politiškai stabilūs ir galintys ką nors rimto politikoje veikti žmonės. Ir tai pačiai Jolantai, jau apie 40... Apie kokią jaunystę kalbam, Algeli?
Na, apibendrinant, Algi, sutik, galime kalbėti apie du politikus - t.y. Ramūną Buroka ir Marių Skarupską. Tikiu, kad jų nežinai, tačiau tame ir yra esmė - jie ne tai, kad negauna tribūnos, jiems jos nelabai ir reikia - nes, greičiausiai be dviejų pastraipų apie "Nokia 3310", kokias galėtų parašyti ir dešimtokas, jie neturi ką pasakyti visuomenei.









Gerai, pakalbėkime tuomet apie partijos nykštukus, kurie, normaliomis sąlygomis (turėtų reikiamus duomenis), galėtų augti. Tiesa, reikia labai gerai pagalvoti, nes, skirtingai nuo JKL - normaliai veikiančio jaunimo ten reikia ieškoti...







Inga Gabalytė. Na ši kandidatūra verta dėmesio - ji turi tai ko reikia liaudžiai. Ji net galėtų puošti kiekvieną portalą, it kokia Goda Alijeva ar Bunkė Natalija. Šauni administratorė, bet ar politikė? Sunku pasakyti. Be to, jai politika, greičiausiai, įdomi tik tiek, kiek joje dalyvauja Ramūnas Burokas, o tiksliau - jo brolis. Kokia politika, kai mergaitė įsimylėjo. Leisk susitvarkyti gyvenimą, pasigimdyti pora vaikučių, o tada ramiai dienas leisti LSDP infocentre arba kur Seime padejėja. Kam tas stresas?


 



Rūta Bertašiūtė? Čia jaunoji politikė, kuri gali būt žavi nebent legendiniu skrydžiu, kai be tinkamo išsilavinimo iš stiuardėsių perskrido į EP nario padėjejos poziciją? Pala, pala, juk čia puikiausias pavyzdys, dėl ko kritikuojama LSDP - t.y. dėl protekcijų, o ne kompetencijų... Faktas, kad šiai mergytei dar mokytis ir mokytis, o kai ji išmoks, vargu ar vis dar bus jauna.







Dar yra tokia Roberta Ažukaite. Iš Prienų kilusi panelė sakosi, kad yra iniciatyvi ir labai darbinga. Gal taip ir yra, tačiau nieko rimto iki šiol ji nėra nuveikus. Tiesa, iš gražios ankščiau buvusios visuomeninės iniciatyvos "Darom" ji su Egidijum Gaidamavičium perėmė jos vairą. Deja, kažkaip paskutiniais metais ši iniciatyva vis labiau merdėja. Ar mergaitė nuo Prienu, su neaiškiu išsilavinimu gali būti patraukli rinkėjui, vesti socdemus? Na, nebent toliau reikia palydos į kapus...




Karts nuo karto nesamones į LSDP jaunimo tinklapį parašinėja toks VMI besidarbuojantis Tomas Šileika. Jo rašinėliai pasižymi faktų painiojimu ir krūvomis statistikos. Jis gal ir galėtų būti šauniu partijos sekretoriumi ar kažkuo panašiu, kuriam reikėtų daug analitinio-organizacinio darbo, tačiau žmogumi, vedančiu partiją į rinkimus, runkelis jo nemato.


Gerai, gerai - visi tingi daug skaityti - tai dar kartą akimis praskrolinkite jaunuosius politikus. Jus vis dar MATOT, kas galėtų LSDP vesti miestuose?

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą