2014 m. birželio 30 d., pirmadienis

Sveikas protas tinkamas tik provincijos mokykloms

Lietuva - vis dar runkelių kraštas. Tai dar kartą įrodo nūdienos aktualijos. Pradžioje, rinkimuose į Europos Parlamentą rinkėjai velniop ištrenkė "sąrašo lyderį į Europos Parlamentą" Gintarą Steponavičių, vietoje jo pasirinkdami 2000 ant bangos buvusį Petrą Auštrevičių ir pokerio žaidėją, "liberal-sąjūdietį" penkios minutės iki rinkimų, Antaną Guogą.

Matyt, runkeliams ar psiaudo intelektualams irgi "pabodo" šios nesamonės, kuomet užsiimama internetais, organizuojamos "laisvės nuo mokeščių dienos" su septyniais partijos nariais, kuomet vienas partijos lyderių kalbina dabartinę "acto garintojų" pagrindinę šamanę pabendrauti dviese viešbučio kambaryje, palieka šeimą.. Bet svarbiausia, tie runkeliai (dėl to, kad jie ir yra runkeliai ir ne velnio nesuvokia), nepamiršta, jog švietimo reformą, dėl kurios daugiau nei puse jų vis dar išmokinėja skolas, iniciavo būtent Liberalų Sąjūdis, o ją įgyvendino - Gintaras Steponavičius.

Per ilga tų piemenų atmintis. Nenori jie būti europietiškais ir progresyviais. Nors tu ką.




Ir dabar va - buvęs viceministras gavo vietą tik visų pamirštame kaimelyje, kur mokykloje 90 mokinių. Kita vertus, kaip sakė Andrius Užkalnis - pagal galimybės ir darbas. Todėl, ponas Vaidas Bacys, turėtų rankas bučiuoti kiekvienam sutiktam kaimiečiui ir socdemui, mat tik jų dėka, jam tokiam, niekur kitur netinkančiam, bent "Maksimoje" dežių krauti nereikia.

Tiesa, liberalsąjūdiečiai motyvuojas, žada, kad jau kai driogstėls savivaldybių rinkimuose tai driogstėls ir Vaidas Bacys taps Šiaulių meru. Taip, jis tikrai taps Šiaulių merų, kaip ir Remigijus Šimašius Vilniaus. Tuo man ir patinka būti intelektualu - nes mūsų fantazijos peržengia net Markso politinių teorijų fantastiškumo ribas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą