2014 m. birželio 9 d., pirmadienis

Svarbiausios savaitės kaimo naujienos #1


Runkelis atidaro rubriką - Kaimo naujienos. Tiesa, pavadinimas dar vis yra pilotinis (kitaip tariant, bandomasis - sugalvot pavadinimą gana sunku), tačiau esmė čia bus paprasta - bus surinkti keli, svarbiausi praėjusios savaitės politinių aktualijų momentai, tam, kad nepamiršti - kas buvo svarbaus runkeliui, runkelio kaimui, miestui ir valstybei.

#1 - Mildos Dargužaitės noras tapti mere. Neturinti ir nevertinanti politinės patirties Milda Dargužaitė davė interviu, kuriame pareiškė, kad jei dalyvaus rinkimuose, tokiu atveju vertesniu už ją tapti mere nėra. Toks politinės patirties neturinčios politikės pareiškimas įsiutino taip save vadinantį "trolibaną" (konservetorių "noliferius" jaunuolius), kurie, kaip ir eilinį kartą vykdydami M.Adomėno nurodymus ir šiaip pasijautę ne kaip (jų veiklą M.Dargužaitė įvardijo kaip "popierių stumdymą") šie piliečiai ir atstovai žiniasklaidoje greit parodė Dargužaitei jos vietą - po poros dienų stiprių atakų (kur, netikėtai ankščiau to nemačiusi E.Samoškaitė atrado, tai ką Runkelis sakė jau seniai apie GS, komentarų ir t.t.) Milda pareiškė, jog "nėra pasiruošusi" dalyvauti politikoje ir susikrovė lagaminus į Ameriką.



 Nuolat kritikuojanti LSDP ir premjerą - Dargužaitė ir pati greitai pakeitė nuomonę 180 laipsnių kampu.

#2 Rusijos (kultūros) diena Vilniuje. Būsimas kandidatas į Vilniaus merus M.Adomėnas pareiškė, kad Rusijos (kultūros) dienų šiuo metu negalima minėti, nes Ukrainoje vyksta kova su terorizmu. Taip jis norėjo paprovokuoti A.Zuoką, kad vėliau jam galėtų klijuoti "Kremliaus statytinio" etiketę. Žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose užvirė diskusijos, tačiau Rusijos (kultūros) diena įvyko. Gavę per kepalą nacionalistai nutarė nepasiduoti - ėmė mobilius telefonus, fotoaparatus ir patraukė nusikaltimų fiksuoti (kaip skųsti artimą, galite paskaityti pas Mykolą Kleck (Pleską), kuris vaikšto po kiemus, miestą fiksuoja ir paskui urmu (maždaug po 20-40 pažeidimų) kelia policijai). Ir fotografavo - gaudė mergaitės, kurių sceniniai rūbai buvo įmituojantis treningus (oh, Jay Z ir nemažai repo atstovų matyt yra "buduliai" arba "Kremliaus statytiniai), meduolius su užrašu "BMW" (suprask, čia "marozų" norai (tiesa, tokių meduolių labai daug būna Kaziuko mugėje). Tykojo, kas alučio išgers iš skardines "trolibanas" - krumuose, miškeliuose.. O girta vairavusi ir tokiu būdu kėlusį grėsmę visuomenei Agnė Zalanskaitė nufotografavo šiukšlių konteinerį, į kurį sunkiai tilpo alaus bambaliai (matyt, liūdi mergaitė, kad jai nedavė išgerti) - neva po Depeche Mode/Lady Gaga, o juo labiau Lietuvos atlikėjų to tai jau tikrai nebūtų...





Girta prie vairo sulaikyta Agnė Zalanskaitė stebisi Rusijos dienos šventės nekultūringumu. Ar ją piktina tai, kad šiukšlių buvo tiek, kad į konteinerius netilpo ar tai, kad "pergerė vyriškos giminės padarai", nepakvietė jos išgerti drauge? Agne, tu begioji krosą - esi teisingam kelyje. Jei tęsi tik 5 k intensyviau - gal kada ir pakvies kokie "vyriškos giminės padarai" prisijungti. Bet šiaip jau, net jei girtų nedomini... Liūdna.


3. #3 NATO pratybos Rukloje. NATO pajėgos Lietuvoje vykdys pratybas. Šių pratybų paskirtis nėra labai suprantama - antai, ginklavimosi entuziastai sako, kad taip parodoma, jog Lietuva smarkiai ginsis. Neva priešas bus atgrasytas. Tačiau sedėjo Runkelis su smilga dantyse ir mąstė - jeigu techniką į poligoną veža dvi savaites argi tas kacapas nebus per tiek laiko Vilniuje? Dargi pratybų rimtumu suabejojo Runkelis tuomet, kai sutiko Danijos karius, kurie likus dienai iki pratybų pradžios visiškai girti šlitinėjo po Klaipėdos senamiestį...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą