2014 m. liepos 11 d., penktadienis

Tautybė ir pilietybė būsimų merų Manto Adomėno ir Remigijaus Šimašiaus akimis

Tautybė ir pilietybė ir būsimi merai Mantas Adomėnas ir Remigijus Šimašius

Mes intelektualai-progresyvieji konservatoriai ir liberalai (!!!) esame baisingai susirūpinę, kodėl Seime buvo prastumtas įstatymas, dėl kurio žmogus, jeigu jis tik nori, galės įrašyti ne tik pilietybę, tačiau ir tautybę. Štai ką sako vienas mūsų lyderių Mantas Adomėnas.




1. „Tautybės ir pilietybės skyrimas - dirbtinis postsovietinis konstruktas.“ –  be abejo. Jeigu žmogus yra atvykęs iš Ugandos, Paragvajaus, Čečenijos, Gruzijos ar Kinijos, tai, kad jis gauna pilietybę, reiškia, jog jis tampama LIETUVIU. Viskas kitkas išnyksta – nuo tos dienos, kai tu gavai Lietuvos pasą, nei tavo kultūra, nei įpročiai, nei elgesys nesvarbu. Ech, kaip būtų smagu, susikaupus giedoti Lietuvos himną, kai kairėje azijietis, dešinėje juodaodis ir visi mes – LIETUVIAI.

2. „Iki šiol visi buvome pasuose pažymėti kaip Lietuvos piliečiai, ergo, lietuviai kaip Lietuvos valstybės atstovai.“ – taip, įrašius tautybę visam tam ateina galas. Dabar jau vargšas lenkų kilmės Lietuvos pilietis nebegalės atstovauti Lietuvai. Ir apskritai neteksime Iljos Laurs‘o, kuris nuo šiol ims rodytis visiems kaip Latvijos atstovas.

3. „Tautybės įrašymas - ar jis bus subjektyvus ir voliuntaristinis, kaip pasakysiu, taip ir įrašys?“ – tai yra absoliutus blogis. Kaip čia niekšams galima rinktis? Juk konservatoriai žino, jog įrašyti turi taip, kaip PASAKYS kompetentingieji (pvz. Adomėnas, Juknevičienė ar Kubilius)

4. „Atsiveria nesibaigiančios diskriminacijos ir nesantaikos kurstymo galimybės.“ – taip, labai baisu, kad Kaune, priėmus šį įstatymą vyks pogromai prieš rusus. Taip pat, Vilniuje gyvenantys lenkai ir rusai gali susivienyti ir medžioti vargšus, nekaltus lietuvius. Prie kiekvieno kampo, prie kiekvienos maksimos. Tykos ir reikalaus pasus parodyti, o Šalčininkuose net blokpostus gali įrengti, kas ten žino...

Aišku, visi jūs suprantate, kad tai nesąmonės. Mums svarbiausia – medžioklė. Ar pamenate kaip kartu medžiojome „koloradus“ ? Kaip šaunu buvo fiksuoti Rusų kultūros dienose jos dalyvius ar šiukšlių konteinerius... O dabar mūsų „slaptas priešas“ gali pasirodyti visai ne slaptu. Tai ką mes medžiosime? Visa „minkštųjų galių užkardymo strategija“ atsiduria pavojuje – nes juk pagal ją – net tavo kaimynas yra „neaišku kas“.

Suprasdamas šio įstatymo problematiką Mantui porina ir politinis sąjungininkas, save į merus jau paskyręs (ir bičiulių paskirtas) Remigijus Šimašius, kuris net sakydamas, kad LAISVĖ VEŽA, nelabai nori, kad piliečiai galėtų laisvai deklaruoti savo „šaknis“. Taigi, net liberalios vertybės yra visiškai nesvarbu, kai kalbame apie bendrą dešiniąją politiką.












Komentarų nėra:

Rašyti komentarą