2014 m. liepos 26 d., šeštadienis

Miško sesė Rasa



Beruošdamas apybraižas apie nusipelniusius intelektualus (žinau, visa mūsų kaimo bendruomene, skanaudama burgerius, jos labai laukia) atradau labai didelę neteisybę. Vieną, šiuo metų į šešėlį padėtą moterį, kuri tikrai nusipelnė didesnės garbės nei ta, kurią turi šiandien.

Taip, jūs teisūs. O ir suklysti čia neįmanoma, kada kalbama apie nusipelniusią ir moterį, pirmiausia šauna galvon Rasa. Juknevičienė Rasa. Ji tarsi motina visiems mums, sūnums paklydėliams, kuri priims į savo glėbį, pamokys ir paprotins ir paleis į gyvenimą geresnius, išmintingesnius ir atsargesnius.

Neseniai rašiau apie „miško brolius“, o kodėl negali būti įsteigta miško sesės pareigybė? Žinau, kad tokia kalba labai jau socialistinė – tarsi nustatinėju kvotas ir panašiai. Bet juk jei mes Vytautą Lansbergį matome kaip mūsų Tėtį (būtent, didžiąja), tai Rasa Neabejotinai gali būti mama.

Sakoma, kad tik Rasos dėka buvo rimtai ir greitai numalšintas koks tai savanorių maištas, kažkur Kauno pamiškėje. Dargi kai kas aiškina, jog Rasa yra prisidėjus prie įvykių, kuomet sprogo Bražuolės tiltas – tiesa, kokia dalimi, niekam neaišku – dinamito ji tiksliai nekabino. Kai kurie dargi teigia, jog toks Jūras Abromavičius pakilo į orą taip pat ne šiaip sau – sklinda kalbos, jog jis turėjo pavojingos informacijos apie mūsų partiją. Žinoma, tai tik kalbos, tačiau juk visada – apie legendą kuriamos legendos, nors, kas galėtų paneigti jog tai ne tiesa?

Na, o kas neprisimena, kaip Rasai priėmus tinkamus sprendimus, tona policijos dujomis privaišino protestuotojus, prašaudė jiems kojas, ausis ir dar pričiupus dalį jų, jiems buvo išstatyta 300 000 litų sąskaitą už Seimo langus.

O tie kas draugauja su Rasa gali pamatyti kaip ji, diena iš dienos, valanda iš valandos dirba VSD darbą. Ji žino, kad kažkas prijaučia Kremliui, net jei pats prijaučiantis to nežino. Ji pritaria arba ne, dalyvauja aukščiausioje politikoje, diskutuodama su kūrybiškais, garbaus amžiaus žmonėmis iš visų Lietuvos kampelių. Rasos „Facebook“ profilis tai ne socialinio tinklo vartotojo puslapis – tai žiniasklaidos banginis (kur redaktorius dažnai tarią žodį), Davoso forumas ir G7 susitikimų vieta vienoje vietoje.
Va už tai, kad gyvename teisingai informuoti, taikiai ir neturime oponentų – tai tik Rasos nuopelnas. Dėl šių priežasčių, siūlau Rasą skelbti „Miško sese“.

Kadangi tokį paskelbimą mes turime tinkamai įprasminti, siūlau kūrybingiems žmonėms (o gal kas iš konservatorių galėtų paskambinti tai mūsų viešųjų ryšių agentūrai) sukurti „Facebook“ badge, kurį mes visi, it ženkliuką galėtume užsidėti prie profilio nuotraukos. Tame „badge“ reikėtų atvaizduoti žalią salierą, mėlyname fone. Taipogi, vėliau galėtume šią akciją pravesti realybėje, pavyzdžiui, išreikšdami paramą, mes visi fotografuotumėmės su salieru.

Kaip jums, a?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą