2014 m. spalio 23 d., ketvirtadienis

Pagal Justinos tradiciją - jeigu moterys būtų partijomis.



Viena graži panelė pradėjo straipsnių ciklą „jei partijos būtų..“, tačiau ji kaip tikra seminarų lankytoja, besižavinti stileivomis konservatoriais, tikra dorybė, agresyvia išvaizda, negali būti neobjektyvi ir rašyti apie tai, kaip būtų, jei partijos būtų moterimis.

O Runkelis yra vyras. Todėl, jokios nuodėmės čia nebus, jei sekdamas šiuo žaviu pavyzdžiu aprašys apie tai, kokios moterys būtų tos mūsų Lietuvos partijos.

„Darbo partija“ tai būtų klasės prima, kuri patinka daugumai, nes ji graži ir su ji flitruoja su visais, todėl moka patraukti dėmesį. Tiesa, jai nelabai įdomus stileivos ir po užsienius pasitrynę studentai, nes ji vertina tuos, kas jai suteikia komfortą šiandien, nesvarbu ar iš prekybos nekilnojamu turtu ar narkotikais.Liberalsąjūdietė jos nekenčia, mat jai pavydi. Bernai/vyrai žiūri į DP, nors liberalsąjūdietė juk ir dainuoja ir klasės seniūnė ir šiaip ji juk "faina". O DP net nežino, kad jos nemėgsta LS, nes tos net nepastebėjo.

„Tvarkos ir teisingumo“ moteris tai yra darbietės našlaitė pusseserė. Tokia, kuri nori būti kaip darbo partija, bet ji „paprastesnė“ ir vietoje Pinkevičiaus ar Mačiulio kompanijos tenkinasi kebabais ir vaizdu nuo Tauro kalno į Vilnių ir jei jos vaikinas suka gaikes ar yra smulkus žolytės dyleris. Abi jos panašios su darbietė, tik jų kaina kiek skiriasi.Ji su baltu pavydu žiūri į DP, o visas likusias - niekina.

Socialdemokratė yra moterų moteris – su igimtu naivumu, mėtymusi tarp savo sprendimų, nuotaikų, meilių. Ji mylį vieną, tačiau į pasimatymą eina su kitu. Aukoja ir dalinasi prieglaudų šuniukais, o vėliau tampa itin ūkiška žmona, kuri dalinasi savo ir šeimos nuotraukomis „Facebook“ paskyroje. Ji pasisako už moterų teises į abortus, bet niekada jo nedarytų pati, nes šeima, atjauta ir meilė yra svarbiausia. Na dar ir išvaizda jos kiek ūkiška. Socdemė myli visus, nors jos iš merginų tai nemyli niekas ir laiko už naivią kvailele.

Liberalsąjūdietė. Tai čia ta, kuri buvo mokykloje seniūnė. Ta, kuri buvo grupės seniūnė. Arba norėjo ja būti, o nepatapūs - sukūrė savo būrelį aplink save. Ji save laiko labai linksma, faina, kompanijos siela, bet kiti tyliai sau galvoja „būk tu ta seniūnė, tik atsipisk kaimiete“. Studijų metais ji rado tokį pat „perspektyvų“ jaunuolį. Po studijų, jei nepavyks tapti ketvirta kokio akiniuoto, didžėjauti mėgstančio politiko žmona, ši mergina būtinai įsitaisys valstybės tarnyboje, su tuo pačiu perspektyviu jaunuoliu pasiims paskolą, dar pagimdys, pasibaigs dar vieną magistrą. Kitaip tariant, tai tipiška moteris, kurią sutiksite bet kurioje valstybinėje institucijoje.Ji nekenčia visų, nes giliai širdyje mano, kad yra kur kas gražesnė už DP, bet ji dar ir proto daug turi. Konservatorė gal ir protingesnė už ją - be ji nekomunikabili ir mimra.

KONSERVATORĖ. Tai Moteris. Iš didžiosios. Ji buvo labai gerai auklėjama. Ji važiuodavo pas senelius, kur klausydavo pasakojimų apie partizanus ir Dievą. Ji žino, kas yra ŠEIMOS pietūs. Gal ji slepia, bet ji puikiai žino, kada reikia bažnyčioje klauptis ir ką atsakyti kunigui. Ji moka nerti vašeliu. Ji moka megzti. Jei jai iki 30 – greičiausiai jai dar nebuvo pirmo karto, o jei buvo – tai tik su patikimu, vertybes turinčiu, tikinčiu žmogumi. Ji nesivėlė į DP/TT kovas su LiberalSąjūdietėmis dėl berniukų dėmesio, paniekinamai nueidavo pro apie laimę svajojančią, bet pamokų nedarančią socdemę, nes ji turėjo auklėjimą, vertybes ir tikėjimą. Jeigu ji su kuo ir miegojo ar už ko nors ištekėjo – tai tik dėl kvailų stereotipų, nes jos pašaukimas – TĖVYNĖ  IR MALDA.Apie LS,  socdemę negalvoja, tačiau už vertybių niekinimą, norėtų kad DP ir TT atsidurtų kaleime.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą