2015 m. vasario 25 d., trečiadienis

Fotografas Augustas Didžgalvis Tėvynės išdavikas?






Čia po internetus ėmė sklandyti nuolat prie ko nors prisiplakančio veikėjo Augusto Didžgalvio komentaras. Augustas Didžgalvis, kuris vadovauja savo "Augusto didžgalvio fotografija", kuris mosikavo ginklu prieš moterį su vaiku, išdėstė savo poziciją apie tarnavimą kariuomenėje.

Mums, dešiniesiems, aišku nėra suprantamas toks atvirumas ir mes linkę pasipiktinti šiek tiek. Bet gi, juk teisybė, kad paslapčia 99 proc mūsų patriotų yra tokie patys, kaip ir Augustas Didžgalvis - t.y. mes verkiam ten dėl Maidano ir protestuojam "Facebook'e" ar su Mantu Adomėnu prie rusų ambasados (pats Didžgalvis net Maidano aikštėje (tiesa, po įvykių) buvo), verkiame savo profiliuose ir segiojamės virtualius kaspinėlius su Ukrainos vėliavom. Dargi mes gražiai, it Langaičiai ar Šimašiai užsirašome į "Šaulius", bet vienas dalykas yra Šaulių piknikai ir žaidimai (buvo PaintBalas, buvo AirStrike, dabar - Šauliai), o kitas dalykas yra šveisti batus, kloti lovas pagal komandą ir šiaip būti metus duchinamam. Ir 99 proc. mūsų yra tokie - mes šnekam apie būtinybę "įkrėsti" rusui, tiekti ginklus Ukrainai, didžiuojamės Estijos "kiaušais" surengti paradą palei rusų sieną, tačiau patys norime užsiimt blabla prie ar "PianoMan'o" ir "Facebook".

Tokia mūsų Skarolskių, Užkalnių, Greitų, Bendoraityčių ir kitų "patriotų" karta - kai kurie balbatuodami apie verslą, jo kūrimą ir t.t. pinigų kartos bloge išpyz*ina į UK grybų plauti ir be karo ir iš ten moko visus gyventi. Kita dalis tai Burgerių ir sotaus gyvenimo šalininkai ir šiaip progresyvūs dešinieji rinkėjai darys iš esmės tą patį - sės į pirmą Ryanair lėktuvą, kuris nusileis Stanstede ir tuo visas patriotizmas ir pasibaigs. Teisingai - sės būtent į ubagų avialinijas - Ryanair.

Todėl, mes neturėtume pykti ir iš mūsų tarpo išbraukti slidaus it muilas duše Augusto Didžgalvio iš mūsų gretų. Mes ji turėtume tik paprotinti, jog tokias visų mūsų mintis mes turėtume pasilikti sau. Na, nebent PianoMan'e jas galima drąsiau pasakyti.

Todėl, siūlau skirti įspėjimą Augustui, o ne pašalinimą iš mūsų trolibano. O jei tu esi jaunas dešinysis ir nežinai kaip elgtis - nereikia parintis. Mes jau tokie. Tik štai protingas dešinysis nuo ne protingo skiriasi tuo, jog pirmasis nepasakoja apie savo nuomonę ir elgsenos skriptą viešai.

1 komentaras:

  1. Taip, kaip šitas pasipūtęs runkelis su didele galva, deja, mąsto daugybė LT piliečių. Tik daugumą jų apdairiai patyli ar net meluoja, kad užpuolus šalį ją tą pačią akimirką mestųsi ginti. Tikiu, kad visgi būtų, kas gina šalį, gal bent kiek pasimokėme iš 1940-ųjų... Tikėkim.

    AtsakytiPanaikinti