2014 m. liepos 30 d., trečiadienis

Tai kai žiebė Andreliui...

Mano draugas (jis manęs draugu nelaiko), mentorius, kulinaras, žurnalistas, blogeris, radijo laidų veikėjas ir „Facebook“ žvaigždė Andrius Užkalnis šiandien gavo ramunėliu puokšte per tokį dailų veidelį. Kai aš griaužiuos ir kaip liūdžiu...

Yra daug niekšų, kurie bando pykti ant Andriaus – o nuo jo viskas kaip nuo žasies vanduo. Jis pagrumuliuoja (kai kas yra matęs, jog Andrius nėra toks greitas realybėje, kaip Facebook) ir kad riaugtėls – visi neprieteliai lieka be žado, o jeigu su žadu ir dar turi kur jį pasiųsti – būna greitai užblokuojami.

Andriuką kritikuojantys personažai gali būti skirstomi taip:
a) Tiesą rėžiantys veikėjai. Dažnu atveju jie teisūs – Andrius neretai šneka, bet argumentai nepakankami. Tie ateina, jam parašo ar po straipsniu lryte ar laišku ar apačioje jo kokios nuotraukos. Tada mes visi jo siekėjai pažvengiame iš jo šmaikštaus pasityčiojimo ir virtualiai apsidaliname „žaibais“. Na, o nedorelis, kad neprisimintų lietuvių kalbos ar šiaip kada ne toks susijaudinęs parašytų – jį Andrius (o sykiu ir mes) užblokuojame.

b) Psiaudo intelektualai – tai tokia rūšys, kuri ignoruoja Andrių arba tyčiojasi iš jo ironizuodami ar šaržuodami. Tokius Andrius kartais mėgina pašiepti, bet dažniau tiesiog užblokuoja. Nes šitie personažai tiesiogiai kenkia Andriaus įvaizdžiui ir sukurtai dešiniojo gėrio idėjai. Nors juos galima irgi „paviešinti“, bet juokas mūsų bus pritemptas, o tokie ir atsikirsti gali. Pavojinga. Banas.

 c) Trečia grupė. Tiems kas pohui ant Andriaus ir ant teisingosios dešiniosios pusės. Šitie neprognozuojami – nes Andrius ir mūsų puoselėjamos, tokios dujom, ir nuvytusiomis (nenuskintomis) gėlėmis pakvipusios vertybės jiems nepriimtinos.

Štai su trečiosios grupės atstovu ir susidūrė Andrius Užkalnis. Kadangi viską jis jau apžvelgęs, kažką naujo sugalvoti sunku, ogi rinkimai toli ir iš esmės nelabai tu kam reikalingas, Andrius nutarė riaugtelti pats. Sukritikavo kažkokią niekam neįdomią laidą (pasirodo ir Andrius stebi elito naujienas), kurios daugelis ne Runkelių net nebūtų žinojęs. Bet Andrius apsidraudė, pasimuilavo galvelę ir atsiprašydamas (reikia laikyti gerus santykius su eterį turinčiais piliečiais (net jei tai Asta Valentaitė ar Monika Šalčiūtė)) išgyrė Mindaugą Papingį – mol laida šūdas, bet tu toks geras, na kaip tu ten ėjai.

O Mindaugas Papingis, kurį taip gerai vertino Andrius Užkalnis, it koks neadekvatas, kaip mūsų kaime sakoma, kai p*so, kad net žiežirbos pažiro byb.., oi ramunių puokštele per žandą, kitą. „Storas“ , „Rusopedas“ ir ant dabafkės, it kokį referendumininką Romas Sadauskas Kvietkevičius „damušė“ – „šlapimo nelaikantis gniutulas“ ir „dėmesio ištroškus kekšė“

 Atvipo Andriaus žandikaulis ir net atsakyti nieko nebegali žmogus. Orą gaudo, bandydamas šmaikštauti, neva jam nerūpi. Blogai – Andriaus autoritetas (sykiu su kitais intelektualais, tokiais kaip Algis Greitai) mums (dešiniesiems) yra labai svarbus. Todėl linkime Andriui daugiau nesutikti niekšų, kurie užraukę analą, neleidžia ten įlysti ir pasinaudoję progą, šleptelėję per abu žandelius palieką burbulą pūsti.. Kaip mergelę kokią pripūtė ir paliko rasotoje pievoje...

Liūdim.








2014 m. liepos 28 d., pirmadienis

VISA PICA ir klientai - siųsk klientus, kaip Andrius mokė!



Grįžęs po sunkių dienos darbų (vartėm šieną) - atsiverčiau internetus. Taip, šį savaitgalį galime drąsiai pavadinti „VISA PICA“ savaitgaliu.

Pats aš picų nevalgau. Žinote, kokios ten picos pas mus – mes juodą duoną su lašinėliu kertame, tautinėm dainom užsigerdami savo kluone, po sunkios dienos ravint salierus ar siųdinantis aukštaitiškus tautinius rūbus. Bet, Runkelio žurnalas, kaip ir žurnalas „Valstybė“ peržvelgia visus aktualiausius klausimus, o picerijos, kaip ir visa kita – svarbu.

Taip. Taigi, ką galvoja Runkelis apie „VISA PICA“ atsakymą klientei? Pirma šovusi mintis – jog taip pas mus net krautuvei pijokų, kurie skolingi po kelis šimtus nepavaro. Tačiau, geriau pagalvojus ir įsiskaičius aš supratau – tai labai geras, „mūsiškas“ atsakymas. Taigi, mūsų pomėgis siųsti visus „na“ – vis labiau plečiasi.

Kita vertus, gal Andriaus daromas darbas nėra toks ir didelis – skaitant tą atsakymą, jis vienas prie vieno atitinka tai, kaip mėgsta siųsti visus Andrius. Dargi, gal net daugiau tekstas primena bandančią Andrių kopijuoti Austėją Bendoraitytė (tiesa, paskutiniu metu ji neteko savo napalmiškumo ir rašo kažkokias neaktualias, todėl ir dėmesio nesulaukiančias nesamones (matyt plunksna atšipo). Taigi, visai tikėtina, jog už šio restorano komunikaciją buvo atsakingas vienas jų.

Bet kokiu atveju – Andrius teisus dėl vieno dalyko – mes Runkeliai eisime ten ir toliau. Mums labai patinka jį (Andrių) skaityti, kai jis mus visus siunčia ir keikia (kažkodėl mes nusprendžiame, kad esame kitokie ir mūsų tai neliečia, bet..). Niekas ten nebankrutuos. Net jei bus sunkiau, Andrius nueis ir vėliau parašys (jis savo bloge rašė, kad nori Andriaus Užkalnio dėmesio – gali gauti, tik susimokėk. Taigi tai puiki žinia Bonifacijui, jei anas turi atliekamus 200 litų) – užbaigdamas, kad tik supermamos ir debilai ten gali neiti. Ir visa mūsų šauni bendruomene kulniuosime ten.

Tiesa, manęs ten nebus – aš toli. Neduota man išbandyti krūvos Andriaus išgiriamų restoranų (kažkokie daunai aiškina, kad burgerinės ir picerijos ne restoranai, bet Andrius ir jo skaitytojai mano kitaip – o aš Andriaus klausau) – bet gal kada nors. Kuomet „Kluonio teatro“ festivalis atvyks į Vilnių arba kai „Dainų šventė“ sugrįš ir mes, su Mituvėnų bendruomene aplankysime Vilnių.

„VISA PICA“ atsakymas klientei


2014 m. liepos 26 d., šeštadienis

Miško sesė Rasa



Beruošdamas apybraižas apie nusipelniusius intelektualus (žinau, visa mūsų kaimo bendruomene, skanaudama burgerius, jos labai laukia) atradau labai didelę neteisybę. Vieną, šiuo metų į šešėlį padėtą moterį, kuri tikrai nusipelnė didesnės garbės nei ta, kurią turi šiandien.

Taip, jūs teisūs. O ir suklysti čia neįmanoma, kada kalbama apie nusipelniusią ir moterį, pirmiausia šauna galvon Rasa. Juknevičienė Rasa. Ji tarsi motina visiems mums, sūnums paklydėliams, kuri priims į savo glėbį, pamokys ir paprotins ir paleis į gyvenimą geresnius, išmintingesnius ir atsargesnius.

Neseniai rašiau apie „miško brolius“, o kodėl negali būti įsteigta miško sesės pareigybė? Žinau, kad tokia kalba labai jau socialistinė – tarsi nustatinėju kvotas ir panašiai. Bet juk jei mes Vytautą Lansbergį matome kaip mūsų Tėtį (būtent, didžiąja), tai Rasa Neabejotinai gali būti mama.

Sakoma, kad tik Rasos dėka buvo rimtai ir greitai numalšintas koks tai savanorių maištas, kažkur Kauno pamiškėje. Dargi kai kas aiškina, jog Rasa yra prisidėjus prie įvykių, kuomet sprogo Bražuolės tiltas – tiesa, kokia dalimi, niekam neaišku – dinamito ji tiksliai nekabino. Kai kurie dargi teigia, jog toks Jūras Abromavičius pakilo į orą taip pat ne šiaip sau – sklinda kalbos, jog jis turėjo pavojingos informacijos apie mūsų partiją. Žinoma, tai tik kalbos, tačiau juk visada – apie legendą kuriamos legendos, nors, kas galėtų paneigti jog tai ne tiesa?

Na, o kas neprisimena, kaip Rasai priėmus tinkamus sprendimus, tona policijos dujomis privaišino protestuotojus, prašaudė jiems kojas, ausis ir dar pričiupus dalį jų, jiems buvo išstatyta 300 000 litų sąskaitą už Seimo langus.

O tie kas draugauja su Rasa gali pamatyti kaip ji, diena iš dienos, valanda iš valandos dirba VSD darbą. Ji žino, kad kažkas prijaučia Kremliui, net jei pats prijaučiantis to nežino. Ji pritaria arba ne, dalyvauja aukščiausioje politikoje, diskutuodama su kūrybiškais, garbaus amžiaus žmonėmis iš visų Lietuvos kampelių. Rasos „Facebook“ profilis tai ne socialinio tinklo vartotojo puslapis – tai žiniasklaidos banginis (kur redaktorius dažnai tarią žodį), Davoso forumas ir G7 susitikimų vieta vienoje vietoje.
Va už tai, kad gyvename teisingai informuoti, taikiai ir neturime oponentų – tai tik Rasos nuopelnas. Dėl šių priežasčių, siūlau Rasą skelbti „Miško sese“.

Kadangi tokį paskelbimą mes turime tinkamai įprasminti, siūlau kūrybingiems žmonėms (o gal kas iš konservatorių galėtų paskambinti tai mūsų viešųjų ryšių agentūrai) sukurti „Facebook“ badge, kurį mes visi, it ženkliuką galėtume užsidėti prie profilio nuotraukos. Tame „badge“ reikėtų atvaizduoti žalią salierą, mėlyname fone. Taipogi, vėliau galėtume šią akciją pravesti realybėje, pavyzdžiui, išreikšdami paramą, mes visi fotografuotumėmės su salieru.

Kaip jums, a?

2014 m. liepos 25 d., penktadienis

Mes jauni ir girti! #YOLO !



Kai kas sako, jog mes seni. Neva mūsų Seimo nariai – pensininkai! Bet mes sakome kitaip – jaunas tiek, kiek esi širdyje, net jei tau ir virš 70 kaip kelių mūsų frakcijos dalyvių! Mes jauni, nes mes pakeliame daug ir nevengiame prisėsti girti ir padraginti po miestą – Vilnių ar Kauną. Pamenate vienos mūsų veikėjos, mėgstančios fotografuotis su Prezidente ir Andriumi Kubiliumį bei fotografuoti konteinerius skrydį prie filharmonijos su 1,40 promilės (kas mūsų kaimo kalba išvertus – litras „Žaibo“, na arba pusbonkis spirituoto vynelio, kad jau intelektualu esi) Agnę Zalanskaitę?

Tai štai tokių didvyrių pas mus ne vienas. Arvydas Vidžiūnas, kai jį pričiupo kažkokie visai ne Tėvynės (gal Kremliaus?) labui dirbantys policininkai – pripūtė 1,37.

Pavėpęs Rokas Žilinskas nutarė pasiboksuoti su policininkais. Let‘s Rock‘n‘Roll
!

Na, o štai Kauno politikė ir konservatorių partijos narė Gintarė Skaistė politine patirtimi kiek nusileidžia – pripūtė tik 0,80. Tačiau, nustačius konservatoriškas akutes (paskaičius apie galimybes) ana šiandien paprašė, kad jai grąžintų teisės, mat prabėgo jau puse termino... Deja, teismas buvo kažkoks su Kremlium gal susijęs ir pasiuntė Gintarę pasivyti konservatorių dviračių žygio dalyvius ir minti pedalus. Kitaip tariant, teisiu jai negrąžino.

Turim kuo pasidžiaugti – ir čia LSDP lenkiame. Nesmarkiai, bet 3:2. O to pergalei, kaip ir EP rinkimuose pakanka.

Iš esmės mes prigerti mėgstame. Štai mano akių džiaugsmas Andrius iš Užupio mėgsta ne tik biurgerį sukalti bet ir atsigaivinti vienu kitu alučio. Kai kurie šikniai gal bandys susimyžę tauzyti, jog Andrius iš Užupio tai ne politikas, jam galima. Bet mes jų neklausykime, lenkti kairuolius turime visur. Lets Rock`n`Roll. YOLO
!


2014 m. liepos 24 d., ketvirtadienis

„Nematomas frontas“


Sveiki pro dešinieji! Čia jau kuris laikas visur plinta selfių iniciatyva – nusipirk ir užsipirdolink juostelę, remiančią filmo „Miško Broliai“ pastatymą.

Kodėl man tokios akcijos patinka?

a) Pamatai kuriems atlikėjams sunkiai sekasi kurti ir jie neturi ką veikti tai jie ima politikuoti;
b) Mes primenam partizanus ir nutildome niekšus, kurie sako, kad rusas dieną atimdavo karvę, o partizanas naktį išnešdavo bulves iš ūkininko
c) Mes renkame lik‘us ir plečiam gretas! Ar pamenate smagią mūsų aferą „Neužmirštuolė“, kai visus privertėme braukti ašarą ir net gavome įvertinimą už geriausią reklaminę kampaniją? Ir mes visus lik‘us turime. Ištrauksime juos prieš rinkimus!

Tiesa, mus gali kiek demaskuoti, bo jau kartą kurtas filmas apie „Žalgirio mūšį“ kažkaip taip ir nebuvo pastatytas surinkus kažkiek pinigėliu.

Taigi, didžiuokimės, dešinieji – ne tik mes, bet ir MEGA žvaigždės jungias prie mūsų (ačiū Andriui Užkalniui (2x - Andreli) )


Patriarcho, mūsų Tėčio Vytauto anūkas Gabrielius Lansbergis

Scenaristas, protmūšių vedėjas ir gero vyno megėjęs, buvęs Playboy žurnalo leidėjas Aidas Puklevičius

Žurnalistas, publicistas, novelistas ir soc. medijų ekspertas Andrius Tapinas

Lietuvos Ryto frontininkas, rusų priešas nr. 7 ir žmogus "rusas priešas" Dovydas Panceriovas, kartais dar pristatomas žurnalistu.

Mamos. Svarbiausia mamos. Blogerės. Dar kažkada norėjusios žurnalistėmis būti Beata Nicholsen (mama - virtuvės šefas) ir Liepa Rinkevičienė (mama-ekologe, išgarsėjusi provokacija prieš dėstytoją, kai šis nenorėjo jai parašyti teigiamo pažymio iš elementaraus bendrojo dalyko (istorijos, rodos))

Sąrašo pažiba. ASTA VALENTAITĖ. Sako - "manekėnė", bet niekas jos ant podiumo nematė. Labiausiai išgarsėjusi liberaliu bizneliu - "Mesk Laimutį". Aukštuomenės grietinėlė, glamouro karalienė, draugaujanti (kaip sako elito žurnalas "Žmonės") su 12 m. jaunesniu krepšininku, atstovaujančiu Prienus, o gal Mažeikius.


Ko šiam, pilietinės iniciatyvos sąrašui trūksta? Be jokios abejonės būtų smagu čia dar išvysti Oksaną Pikul, Marina Bui. Nepakenktų Vaidas Baumila su Natalija Bunke. Mantas Petruškevičius ir Žilvinas Grigaitis! Dargi ir Simona Milinytė, tik va - ji protestuoja...


Tikimės Okses, Nataškos. Būkit pilietės!

2014 m. liepos 23 d., trečiadienis

Radvilė Morkūnaitė Mikulienenė - konservatorių jaunimo bendruomenės pirmininkė


Sveiki, broliai ir seserys patriotai. Tikiuosi, kad dieną, kol manęs nebuvo praleidote prasmingai - dėjote į savo FaceBook accountus nuotraukas su Malaizijos orlaivio vaizdais, liūdėjote, smerkete Putiną ir reikalavote jį nubausti. Taip pat tikiuosi, kad hashtagin'ote #MH17. Dargi, kad šiandien, kaip dori krikščionys apsilankėte ir Izraelio palaikymo renginyje. Jei taip - labai gerai! Jei ne - delfi.lt yra straipsnių apie tragediją, taigi eikite ir išpirkite kaltę komentuodami ir smerkdami rusus.

Na, o aš, stebėdamas "nuolat atnaujinamą" Kubiliaus žygį per Lietuvą dviračiu, sužinojau naujieną - juokingiausia (netgi man, doram TS/LS palaikytojui) TS narė, kandidatūra, buvusi EP narė Radvilė Morkunaitė yra Jaunųjų konservatorių bendruomenės pirmininkė!

Na, labai gerai, kad mes neprarandame protų. Bet antai mano kaime, 30 m. tai jau buvo nebe mergina, o moteris. Dargi ištekėjusi. Tai kada jau ji nebebus "jaunimas"? Mano laikais, jaunimas buvo laikomas iki 24, na gerai - iki 25, o vėliau jau tapdavai vyru, moterimi... Suaugusiu, sąvarankišku žmogumi.

Bet tiek to. Kaip partija tarė - mums tinka! Radvilę į Seimą!

Ir pabaigai, jaunimo atstovė Radvilė Morkūnaitė Mikulėnaitė su savo jaunimo bendruomene!

Pasirėdžiusi jaunatviškas pėdkelnes Radvilė Morkūnaitė Mikulėnienė pozuoja su konservatorių jaunimo bendruomenė. Nuotrauka kažkokio tai Mikulėno. Taigi ir teisės į nuotrauką - visos jo.

2014 m. liepos 21 d., pirmadienis

Juras Požela stikes again!


O ką aš jums sakiau? Sakiau, kad turim saviškį pas komunistus? Turim. LSDP atstovas cituoja tatusį – Vytautą Lansbergį! Jeigu mes jam nemokame, tai tada reiškia – dirbame teisingai! Lauksim kol Juras pasiūlys vaivorykštinę koaliciją ir Vytautą Lansbergį paskelbti prezidentu!




 
Ge ge ge.