2014 m. gegužės 30 d., penktadienis

Mano batai buvo du!



Kęstutis Masiulis žino, kad svarbiausia, jog batai būtų du. O spalva ne taip jau svarbu!



Su pergale, draugai!


Dalia Grybauskaitė rinkimus laimėjo jau prieš kurį laiką - kuo Runkelis labai džiaugiasi. Juk visi intelektualūs miestiečiai palaikė Prezidentę, nes mums taip sakė vadai - konservatoriai ir Liberalų Sąjūdis.

Pergalės šventimą, kažkoks talentingas menininkas puikiai atvaizdavo savo paveiksle, kuris jūsų dėmesiui apačioje. Labai gražus kūrinys. Laikas švęsti, chebra!

2014 m. gegužės 27 d., antradienis

Mindaugai, apvaisink Radvilę!!!!!



Buvusiai Europos Parlamento narei Radvilei Morkūnaitei panyžo. Paklausta apie tai, ką planuoja veikti ateityje, mat Europos Parlamentas jau nedžiugins jaunos Mikūlėnų šeimos nuolatinėmis 25 k. išmokomis, Radvilė Morkūnaitė atsakė, jog nežinanti, greičiausiai imsis vaikų gimdymo.

"Nežinau, ką veiksiu, gal vaikus gimdysiu", - Radvilė Morkūnaitė.

Runkelis labai už. Nes juk žino, jog aktyvus reiškimasis Super Mamų forume taip pat yra politinė veikla, todėl ragina iš visos širdies:

Apvaisink Radvilę, Mindaugai!!!




Taip galėtų atrodyti nėščia pianistė Radvilė Morkūnaitė


2014 m. gegužės 26 d., pirmadienis

Kaip girtuoklė Agnė Zalanskaitė Prezidentę rėmė.


Remdami Lietuvos Prezidentę kovoje dėl antrosios kadencijos miestiečiai intelektualai rėmėsi visa įmanoma ir neįmanoma pagalba. Prie Prezidentės, jos šlovės spinduliuose bandė šlietis visokie perėjūnai, taip partijoms savo mėgindami gauti papildomų charizmos taškų.

Viena tokių veikėjų tai mėgėja girta prie vairo sėsti Agnė Zalanskaitė. Ši stambi moteris (Runkelis mano, jog tai svarbu, mat į didesnį organizmą, manytina reikia įpilti daugiau skyščio, jog pasiekti tam tikrą alkoholio koncentraciją kraujyje) į miestą (netoli Filharmonijos, kur daugybė žmonių) išvažiavo su 1,47 promilėmis. Kaip teigė nuosprendį skelbusi teisėja, aktyvi prezidentės remėja, apie Lietuvos ateitį (į kurią reikia žvelgt atsakingai) kalbanti moteris „įvykdė vieną iš pavojingiausių nusižengimų, kėlė grėsmę ne tik savo, bet ir kitų eismo dalyvių saugumui“
 
Foto su Prezidente, 100 gr,, tuomet greit į mašiną ir iki Liberalų Sąjūdžio štabo!

Runkelis ankščiau manė kitaip - manė, kad girto vairavimas - tai vienas didžiausiu nusižengimu. Čia tas pats, it paiimti granatsvaidį, užsimerkti ir kažkur šauti - pataikysi arba ne. Taip manė ir teisėja (matyt irgi runkėlė), bet, pasirodo nei Prezidentės komandai, nei Liberalų Sąjūdžiui (kuris, regis priglaudė šią jauną, tačiau išgėrus pasivažinėti mėgstančią pilietę) ne motais. 



"Antanai, a6 jau įpiešus pakankamai. Gal iki Filharmonijos, su vėjėliu?"
Oho - pagalvojo Runkelis. Lietuva - įdomi šalis. Bet kurioje kitoje šalyje toks niekšelis būtų pasmerktas jau nekalbant apie jo prileidimą prie politikų ar politikos, bet pas mus juk Lietuva, intelektualų-miestiečių kraštas!

Eina Runkelis padaryti 200 g. 40 proc. stiprumo gėrimo ir per Vokiečių gatvę į Filharmonija - aš juk atsakingas, pilietiškas ir rimtas rinkėjas!


2014 m. gegužės 22 d., ketvirtadienis

Kaip iš stiuardėses tapti EP nario padejėja? Rūtos Bertašiūtės skrydis




Tiesiog būk LSDP nare, su šiokiu tokiu antsvoriu - ir tu jau viena koja ten. Jeigu dar panešiosi skrajutes ar panašiai - jau ir abiem. Na tiesa, bent jau nuotoliniu būdu, dėl viso pikto pasibaik MRU - gal kiek brangoka ten, bet gi mokytis, sako, nereik.

Netikit? Rūta Bertašiūtė yra gyvas to pavyzdys!




Konservatoriai ir Bažnyčia sako: Už Dalią!


Tokią gražią dieną, iki rinkimų likus tik kelioms dienoms, Runkelis sako sau - imsiu ir pravėdinsiu galvą gimtinės miškelyje. Kulniavo kulniavo per samanas, Runkelišką dainą švilpaudamas ir nustėro - vidurį miškų išgirdo garbinant Jėzų Kristų, Aukščiausiąjį ir visus kitus, iškilesnius Bažnyčios veikėjus.

"Gal sapnuoju?" - pamanė Runkelis, mat mišiose nebuvo jau nuo Vėlykų. Įsignybo sau, bet kur tau - šlovinimai tęsėsi toliau. Tyliai tyliai Runkelis nutarė patikrinti - kas gi vyksta. Pasislėpęs už krūmelių, eglučių ir pušelių šliaužė, ropojo ir priropojo...


Ogi nieko nuostabaus - Agnė Bilotaitė, su krikščioniškąja bendruomenė nutarė atnašauti už Dalios Grybauskaitės sėkmę rinkimuose. Nieko naujo - išsilavinę, jauni intelektualai,- pamanė runkelį ir nukulniavo sau toliau.


2014 m. gegužės 21 d., trečiadienis

Pasipiktinimas Prezidente, Ūsai ir vestuvinis žiedas. Kas bendro? Eglė Samoškaitė


Runkelis, gardžiai papietavęs mėgsta atsiversti kokį intelektualų kuriamą portalą, gyvenimo pasimokyti ir kitus pamokyti. Dar skaitydamas Runkelis mėgsta gaudyti šnipus ir priešus. Bet šį kartą ne apie tai.

Runkelis mėgsta paskalas. O didžiausiam Lietuvos portale mato žinia, jog Zigmantas Balčytis aiškina, kodėl jis be sužadėtuvių žiedo (Runkelis žino, jog Zigmas turi žmoną Severiniją). Čia ne praščiau nei Mios ir Edgaro Jankausko neištikimybės skandalas, - pamanė Runkelis ir su pasigardžiavimų paspaudė nuorodą...

Ir ką Jūs manote? Čia intelektualams, remiantiems Dalia Grybauskaitę save priskirianti Eglė Samoškaitė rašo apie tai, kad "Zigmantas Balčytis pasipiktino" D.G veiksmais. Na, to jau Runkelio protas nesupras. Gal koks intelektualas paaiškins Runkeliui, kodėl Eglė Samoškaitė apie Prezidentės konferenciją rašo nuoširdžiai ir antraštėje naudoja esminę prezidentės žinią, o rašydama apie Z.Balčyti anonsuoja tekstą intriga apie jo žiedą ir nemažą dalį straipsnio skiria šio kandidato ūsams?

"Mes lystam" galėtų tapti nauju socialdemokratinio jaunimo šūkiu!

Sedėjo Runkelis ir laukė konservatorių ir liberalų taip žadamų balsų pirkėjų, o jų kaip nėra taip nėra. O gal ir neateis? O balsuoti juk reiks. Nuėjo į viešąją biblioteką (už kokius čia pinigus?) Runkelis ir ėmė analizuoti kandidatus.

Pirmieji akį patraukė socialdemokratai. Tiksliau ne jų kandidatai, o tie, kas agituoja už juos, t.y. jaunimo organizacijos. Ir jūs negalvokit, jog tai nesvarbu - Runkelis, rinkdamas europarlamentarą žino, jog siunčia ne tik jį, bet ir jo komandą (kaip kitaip paaiškintumėt jaunosios Rūtos Bertašiūtės skrydį nuo stiuardesės iki EP nario padėjėjos?).

Žiūrėjo, žiūrėjo Runkelis į Jaunųjų socialdemokratų aktivistus ir niekaip nesuprato - gal jam dvejinasi? O gal, po vakarykščio vyno grįžo prisiminimai iš senų laikų? Bet kokiu atveju Runkelis padarė paprastą išvadą - tarp senųjų ir jaunųjų socialdemokratų gal ir yra skirtumų, tačiau vienas panašumas itin ryškus..

Runkelis, pagalvojęs apie savo kaimo gyventojus prisiminė, jog tie kas dirba visi kūdi kaip šakaliai. Pabandė prisiminti ir tuos, kuriuos sutikdavo rajono centre - visi darbininkai ar tai būtų "Senukų" prekybos centras ar "Maxima" ar reklamos agentūra - visi dirbantys yra ganėtinai kūdi. Tuo tarpu jaunieji socdemai labiau panašūs į pagyvenusius konservatorius (ne Lietuvos, o tikruosius). Kad vyresnieji turi kiek daugiau svorio ir primena karikatūrose paišomus bankininkus - suprantama - su metais medžiagų apykaita lėtėja, na o su jaunais.. Sunku paaiškinti. Aišku tik tiek, kad vargu bau ar jie dirba fizinį darbą...

P.S. Runkelis pagalvojo, jog miestuose būna įvairių sporto klubų. O kodėl negalėtų koks nors "Impuls" padėti "darbininkams" ir išrašyti metų abonementus itin geromis kainomis? O jaunoji socdėmė iš Prienų Roberta galėtų tapti naujos VŠI direktorė "Mes lystam", ką manot, a?








2014 m. gegužės 20 d., antradienis

Techninės apžiūros panaikinimas - runkelis sveikina sprendimą


Runkelis visuomet džiaugiasi jo galva protingais ir išmintingais valdžios sprendimais. Štai vienas jų sako, kad policija nuo šiol galės panaikinti techninės apžiūros taloną tiesiog kelyje. Nepaisant to, jog Runkelis, skirtingai nei dauguma intelektualų, važinėjančių lizinginiais automobiliais, yra vežiojamas senutėlės transporto priemonės, jis visuomet už saugumą!

Tačiau ko negali suprasti runkelis ir ką gali paaiškinti tik intelektualai, tokie kaip, pavyzdžiui, Remigijus Šimašius. Kaip policininkai žada patikrai sustabdyti automobilį, kurio stabdžiai neveikia? Arba kaip, laikydamasis kelių eismo taisyklių vairuotojas, su neveikiančiu vairo mechanizmu sustos dešiniam kelkraštyje???

Visas bėdas už kurias jums iš naujo teks pakloti apie 65 litus "Tuvilai", skaitykite čia: http://www.delfi.lt/auto/patarimai/technines-apziuros-panaikinimas-kelyje-kaip-viskas-vyks.d?id=64833355

Milda Dargužaitė: prieš nomenklatūrą, už jauną specialistą!

Runkelis pastebėjo, jog jaunimo (ir ne tik, pastaruoju metu jos dideliais gerbėjais tapo ir mohikanams priklausantys TS) "dievaitė" Milda Dargužaitė (koks rimas!) prezidento rinkimų kompanijoje itin aktyviai remia dabartinę prezidentę.

Viskas čia gerai, Milda, tačiau neišsilavinęs Runkelis niekaip negali suprasti, kur panelė Milda mato Prezidentėje jaunyste ir (ne)nomenklatūra?

Pavartęs ilgai kauptą savo "komjaunimo tiesos" archyvą runkelis mato štai ką:

Dalia Grybauskaitė į finansų ministrus buvo deleguota socialdemokratų vyriausybės;
Dirbo Algirdo Mykolo Brazausko (kai kurių intelektualų vadinamu trumpiniu AMB) vyriausybėje (nuo 2004 m.)
Tų pačių socdemų buvo deleguota būti euro komisare
O jos dalyvavimą Prezidento rinkimuose prieš penkerius metus palaimino pats AMB.

Paaiškinkite, kas galite Runkeliui, panelės Mildos logikos vingius? Nes kitaip Runkelis ir toliau liks runkeliu ir manys, jog tokiu būdu panelė Milda atsiskaito konservatoriams už savo įdarbinimą ir D.Grybauskaitei už tai, jog ši ją gynė nuo baisiosios Birutės!


M.Dargužaitė su Prezidente. "Tikrai lojalumas partijai svarbiau už viską!" - M.Dargužaitė, Sausio 18 d. cit


Su jumis sveikinasi Runkelis!

Sveiki visi. Rašydamas žinau, kad niekas čia kol kas neskaito, tačiau žinodamas tai, jog tiesos, mėsos ir gynybos nuo puolančių rusų ieško daugelis tikiuosi ką nors sudominti savo rašinėliais. O jau vėliau, man tapus didele žvaigžde it Andrius Tapinas, Andrius Užkalnis, Algis Ramanauskas su Artūru Raču visi ieškos - nuo ko viskas prasidėjo.

O runkelis prasideda nuo sodinimo. Kas pasodino mane? Tikrai jau ne tėtis ir ne mama. Mane pasodino komentatoriai ir įvairūs "išsilavinę jauni specialistai". Mokydami ir aiškindami jie įmėtė mažą sėklytę, o vėliau pylė ir pylė visokias pamazgas ant manęs. O ko daugiau reikia runkeliui? Teisingai - geros trašos. Taigi čia ir pasirodė manieji daigai.

Kaip man seksis augti - galėsite stebėti šiame tinklaraštyje. Čia pateikinėsiu savo pastebėjimus ir įžvalgas, tik nežinau kairias ar dešiniąsias (pasirodo, jog šiuo metu yra madinga būti dešiniuoju apžvalgininku).

Bet kokiu atveju - sveiki atvykę!